Strategiplan for BSS Sejlerskoler 2009 – 2012.
Hent strategiplan for BSS Sejlerskoler 2009-2012 her (kræver Adobe Reader)
Struktur for BSS Sejlerskoler.
Sejlerskolerne drives under ansvar for BSS bestyrelse og strukturen er fordelt på følgende skoleenheder:
I bestyrelsen udvælges et antal udvalgsformænd, der i samarbejde med skolelederne har ansvar for skolernes drift og økonomi.
Sejlerskolerne drives af en lang række frivillige og ulønnede medlemmer, heraf 3 skoleledere, bådsmænd og 24 instruktører. Sejlerskolerne råder over i alt 33 skolebåde og har
en samlet kapacitet på 60 elever, heraf 24 seniorer, 30 juniorer og 6 kapsejlere.
Bestyrelsens målsætning er at kunne udbyde den fulde kapacitet i 2009 – 2012. Strategiplanen har til formål at beskrive sejlerskolernes fokusområder og hvordan vi når de
ønskede mål i perioden.
Strategiplanen er opdelt på følgende hovedområder:
BSS Sejlerskolen.
Sejlerskolen har følgende formål:
Primært: At øge sikkerheden til søs ved at:
- Tilbyde eleverne en 24 lektioners praktisk uddannelse i sejlbåd der sikrer, at de har de nødvendige kvalifikationer til at føre en sejlbåd under alle
forhold. - Uddanne eleverne i almindelig sikkerhed til søs, således at de kender deres sikkerhedsmæssige ansvar både overfor sig selv, andre og materiel.
- Uddanne eleverne i almindeligt tovværksarbejde og knob, samt bådens vedligeholdelse og opbygning.
Sekundært:
- At tilbyde voksne mennesker en positiv fritidsaktivitet, der kan bruges hele livet af hele familien.
- At opfylde elevernes andre behov for:
- Kapsejlads,
- Kammeratlig samvær,
- Relationer til andre sejlklubber,
- Fritidssejlads,
- Familiesejlads,
- At stimulere lysten til at deltage i sejlklubbernes aktiviteter.
- At tilbyde navigation til duelighedsprøve for fritidssejlere.
- At tilbyde praktisk duelighedsprøve for fritidssejlere
- At tilbyde motiverede og egnede medlemmer uddannelse i Dansk Sejlunions uddannelsestilbud.
Strategi:
BSS vil med en målrettet uddannelse af sine instruktører, både internt og eksternt, sikre, at eleverne når de fastsatte mål.
BSS vil, gennem en aktiv information, sikre de nødvendige uddannelsesværktøjer er til rådighed i sejlerskolen, så de er i takt med klubbens udvikling.
BSS vil altid have opdateret materiel til rådighed for sine instruktører og elever. BSS vil løbende sikre, at Sejlerskolens reglement holdes opdateret.
Målepunkter for succes:
Elevantal: | Fortsat holde kapaciteten fuldt besat |
Instruktører: | Tilbydes relevant uddannelse |
Instruktionsmateriale: | Nyeste fra DS |
Elevmateriale: | Nyeste fra DS |
Materielstrategi:
Sejlerskolen arbejder i perioden med de 3 eksisterende H-både. Behovet bliver løbende vurderet i relation til antallet af elever og instruktører.
Økonomi:
Sejladsgebyrer udgør ca. 25 % af Sejlerskolens samlede driftsbudget, resten finansieres af BSS’s samlede medlemsskare.
Internt samarbejde:
Seniorsejlerskolen kan tilbyde ledige pladser til elever fra Ungdomsafdelingen.
Eksternt samarbejde:
Samarbejdet i Køge Bugt kredsen søges udvidet. Eksempelvis med udveksling af elever fra ventelister, erfaringer blandt skolernes instruktører og andre relevante fællesaktiviteter.
BSS Ungdom.
Nærværende beskrivelse udgør strategioplægget for BSS’ ungdomsafdeling i perioden 2009-2012.
Arbejdet med godkendelse som Ungdomsvenlig sejlklub under Dansk Sejlunion medfører at ungdomsafdelingens struktur, mål, midler og aktiviteter skal være klart dokumenterede
og det er derfor besluttet at køre denne proces og det interne strategiarbejde i én arbejdsgang. Dokumentet består af vision, handlingsplan, materielstrategi og organisation – fra det overordnede til det konkrete.
Vision
BSS Ungdom er en ungdomsafdeling for børn og unge fra 8 til 24 år. BSS Ungdom er åben for alle, der har lyst til at dyrke en sport, der både giver frisk luft, fart over feltet, respekt for naturen, stærke mavemuskler og et godt kammeratskab.
I perioden 2009-2012 skal BSS Ungdom udvikles over en bred front. Fra at være en ungdomsafdeling med aktivitet i sommerhalvåret for relativt få sejlere i mangelfulde faciliteter skal BSS Ungdom være en ungdomsafdeling for mange unge, med aktiviteter hele året rundt, i og omkring et dynamisk havnemiljø med et helt nyt klubhus dedikeret til de unge sejlere.
Værdierne i BSS Ungdom handler om:
- at sejlerne først og fremmest skal have det sjovt med at sejle
- at sejlerne lærer at holde af naturen, også når den er udfordrende
- at der er respekt og et stærkt kammeratskab mellem sejlerne
- at sejlerne støtter hinanden på land og på vandet
- at sejlerne er med til at præge udviklingen af klubben og dens aktiviteter
- at der er plads til at sejlerforældre kan involvere sig i klubbens aktiviteter
- at sejlernes ambitioner kommer i første række – ikke de voksnes
Indsatsen i treårs-perioden fra 2009 til 2012 er derfor koncentreret om at skabe et solidt fundament for videre udvikling. Ved periodens slutning skal BSS Ungdom være en klub med mere end 30 sejlere i én- og tomandsjoller, med aktivitet i vand og på land hele året rundt. Klubben skal være aktiv i eget regi, men også i samarbejdet med de andre sejlklubber i Køge Bugt-kredsen og med deltagelse i kapsejladser og træningslejre for de unge sejlere.
Nedenfor er opridset en række konkrete indsatsområder i perioden fra 2009 til 2012:
Klubmiljø
Skabelse af et stærkt sejlklubmiljø omkring det nye klubhus på Brøndby Havn. Der skal være aktivitet i huset året rundt til gavn for de unge brugere af huset. Sejlerne skal inddrages i udformningen af aktivitetsplanen.
Rekruttering, udvikling og fastholdelse af sejlere
Fra periodens begyndelse iværksættes en rekrutteringskampagne, der skal fylde klubbens 5 optimistjoller. Undervisningen skal systematiseres og tilrettelægges på en sådan måde, at man sikrer, at sejlerne konstant er under udvikling. En del af målet med undervisningen kal være, at sejlerne kan sejle uden ledsagelse, når de har opnået bestemte færdigheder. En vigtig del af fastholdelselsstrategien er at have det rigtige materiel til sejlernes forskellige aldersklasser og færdighedsniveauer. BSS Ungdom er godt dækket ind for begyndere med ca. 15 optimistjoller. På fortsættersiden har afdelingen to RS Feva XL, to Flipper, to Europajoller, en Laserjolle og to Yngling-kølbåde. I forhold til at forfølge en astholdelsesstrategi for sejlere, der er vokset ud af optimisten vil det være nødvendigt at revidere materielstrategien og foretage investering i en udvidelse af flåden allerede i 2009.
Mod slutningen af perioden skal det endvidere diskuteres og besluttes, hvordan BSS Ungdom kan fastholde interessen hos de unge, der vokser videre ud af fx Feva-jollen og således spænde over hele aldersgruppen fra 8 år til 24 år.
Rekruttering, udvikling og fastholdelse af ledere og instruktører
Det forventes, at den nuværende organisationsform med frivillige ledere og instruktører vil fortsætte i perioden 2009-2012. Ledere og instruktører vil primært blive rekrutteret fra to kilder: Unge sejlere over 16 år og forældre til ungdomssejlere. For at sikre en fortsat nteresse og et høj engagement blandt instruktørerne skal hele instruktørgruppen tilbydes relevant uddannelse for at sikre en høj kvalitet i undervisningen og udvikling af instruktørernes kompetencer.
Interne aktiviteter
I perioden op til 2008 har ungdomsafdelingens aktiviteter primært bestået af en ugentlig samling mellem april og oktober (juli undtaget) samt en sommerlejr for Køge Bugt-kredsen i august. Fra 2009 skal aktivitetsniveauet øges væsentligt, således at sejlerne både får en eel mulighed for at dyrke sejlsport hele året og at sejlklubben også bliver et sted, man samles uden nødvendigvis at skulle sejle. I handlingsplanen for BSS Ungdom redegøres
for de påtænkte aktiviteter. Samtidig skal undervisningsplanen revideres, således at Dansk sejlunions diplomsejlerskole indføres i BSS Ungdom. Det er i denne forbindelse også planen, at der skabes mulighed for, at en del af sejlerne kan sejle uden ledsagelse af en instruktør. Sejlerne skal inddrages i udformningen af aktivitetsplanen, således at det sikres, at aktiviteterne er vedkommende og relevante for sejlerne.
Eksterne aktiviteter
Denne handlingsplan indeholder de konkrete tiltag for udviklingen af BSS Ungdom, der planlægges for perioden 2009-2012. Handlingsplanen er udmøntningen af visionen for BSS Ungdom i konkrete tiltag.
Aktiviteter
Hvor aktiviteterne i tidligere år har båret præg af, at faciliteterne har været noget mangelfulde, står BSS Ungdom i begyndelsen af 2009 med et helt nyt klubhus med undervisningslokale, badefaciliteter og værksted. Det betyder, at ungdomsafdelingen har ideelle rammer for masser af aktiviteter, både på land og på vandet. Følgende aktiviteter foreslås og/eller planlægges iværksat i den kommende periode:
To ugentlige sejladser i sommerhalvåret
Den ugentlige træningssejlads, der hidtil har været praktiseret, suppleres med endnu en skemalagt træningssejlads for øvede sejlere, der kan færdes sikkert på vandet og som eksempelvis træner til kapsejlads etc. Denne sejlads kan evt. gennemføres i samarbejde med VSK og SKB.
Sommercamp
I samarbejde med de andre klubber i Køge Bugt-kredsen gennemføres en DS Sommercamp i Stege i uge 32. Dette er en aktivitet, der både styrker sejlernes færdigheder og de sociale relationer mellem sejlerne på tværs af klubberne.
Sommersjov eller sommersejlads
Det overvejes enten at deltage i Brøndby kommunes “sommersjov”-aktivitet – til dels for at rekruttere nye sejlere – eller at arrangere en “sommersejlads”-uge, hvor unge fra andre sejlklubber mod betaling kan komme og træne hos BSS Ungdom i sommerferien.
Ad hoc-sejlads i juli
Traditionelt har aktiviteterne ligget stille i juli måned på grund af sommerferie. Imidlertid findes nogle af de bedste sejladsmuligheder i juli og der vil derfor blive taget initiativ til ad hoc-sejlads for øvede sejlere på gode dage eller aftener, hvor der er instruktørkapacitet. Disse sejladser annonceres med kort varsel via telefon- eller sms-kæder.
Sejlerweekend/klubmesterskab
En gang i foråret og en gang i efteråret arrangeres en hel weekend med sejlads for alle klubbens aktive sejlere. I efteråret afholdes klubmesterskabet i denne weekend.
Vinteraktiviteter
De sejlere, der er interesserede, kan også sejle i vintersæsonen – når vejret tillader det. Vintersejlads forudsætter, at sejleren er øvet og at der benyttes tørdragt. En del af teoriundervisningen henlægges også til vintersæsonen, således at sejlerne mødes jævnligt hele året og ikke kun i sommerhalvåret. Der arbejdes på at skaffe en ugentlig tid i svømmehallen til fysisk træning, der samtidig medfører øget sikkerhed i sejlsæsonen. En
vigtig vinteraktivitet bliver også vedligeholdelse af det sejlende materiel, nu hvor vi får mulighed for at tage det inden døre til eftersyn. Endelig skal klubhuset bruges til sociale aktiviteter for sejlere, instruktører og forældre, fx fællesspisning, filmaften etc.
Eksterne kapsejladser
Gennem 2008 har det været stigende interesse fra en del af sejlerne for at deltage i kapsejladser. Bl.a. har klubbens sejlere deltaget i Junior DM, Harboe Cup og nytårssejlads på Roskilde Fjord. I den kommende periode forventes det, at denne aktivitet vil være stigende og der vil blive behov for ressourcer til at støtte sejlerne. En vigtig del af denne støtte er inddragelse af forældre til sejlerne (se forældrepolitik).
Undervisning
Undervisningsprogrammet for BSS Ungdom tilrettelægges efter Dansk Sejlunions diplomsejlerskole. Diplomsejlerskolen sikrer, at man kender færdighederne for samtlige sejlere og at sejlerne motiveres ved at kende deres nuværende niveau og hvad der kræves for at opnå næste diplom. Efter opnåelse af færdighedsniveau svarende til Sejlerdiplom 3 åbnes der mulighed for at man under visse betingelser har mulighed for at sejle uden ledsagelse i klubbens materiel. Undervisningen vil også blive søgt udvidet med førstehjælpskursus.
Materielstrategi
Joller og sejlbåde
Optimistjollen er den klare begynderjolle for alle sejlere op til 13-14 år, da beherskelse af denne enkle jolle åbner muligheder i alle retninger, når man vokser ud af den. BSS Ungdom har Laser- og Europa-jollen som det næste tilbud til unge sejlere, der vil sejle enmandsjolle. Hvis interessen er at sejle to sammen, har BSS Ungdom et stærkt tilbud med RS Feva XL-jollen og Yngling-kølbåden. Klubben har endvidere to flipperjoller, der ikke har været anvendt siden anskaffelsen af de to første Feva-joller i 2007. Det forventes, at behovet for yderligere kapacitet i tomandsjoller vil stige i de kommende år. Allerede nu er de to Feva-joller fuldt besat og der er besætning til 1-2 mere umiddelbart. Ynglingbådene anvendes bl.a. til at tilbyde de unge sejlere den praktiske træning til Søfartsstyrelsens duelighedsbevis. Mod slutningen af den kommende tre-års periode vil det endvidere være nødvendigt at implementere en fastholdelsesstrategi for de unge, der vokser ud af Feva-jollen, typisk ved 17-19 år, og som fortsat ønsker at sejle tomandsjolle.
Sammenfattet har BSS Ungdom derfor følgende konkrete planer for materielstrategien i første del af den kommende treårs-periode:
- Indkøb af en trailer til transport af tre Feva’er til stævner og træningslejre
- Opdatering af topti-flåden med nyt udstyr, først og fremmest nye sejl
- Renovering af Ynglingene med nyt grej, reparation af skrog.
- Evt. udskiftning af de to ældste optimister med to, der er i bedre stand
- Indkøb af to nye Feva-joller i 2009. Behov for yderligere joller vurderes i takt med udviklingen i antallet at opti-sejlere, der må forventes at migrere til Feva i 13-14 årsalderen.
- I samråd med de “store” sejlere skal strategien for store enmands-joller fastlægges. BSS Ungdom råder over to Europe og én Laser? Det vil også i denne størrelse være hensigtsmæssigt at have en en-strenget materielstrategi.
Følgebåde
Klubben råder over fire følgebåde. Antallet er passende, men ikke alle er hensigtsmæssige i forhold til klubbens aktiviteter. De to Dory 13 fungerer tilfredsstillende, men er meget våde i hårdt vejr. Limbo’en er god i hårdt vejr, men kan ikke transporteres til eksterne aktiviteter.
Lynet er egentlig ikke egnet som følgebåd, men er erhvervet gratis. Der bør hurtigst muligt i perioden (år 1 eller 2) planlægges en udskiftning af én af følgebådene med en moderne rib, der er både sødygtig på Køge Bugt og nem at transportere rundt til kapsejladser, træningslejre mv.
Klubhus
BSS Ungdom tager det nye klubhus i brug i fuldt omfang ved forårssæsonens begyndelse. Omkostningerne ved klubhusets indretning er delvis budgetteret af BSS (20.000 kr.) og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal har doneret 50.000 kr., således at klubhuset kan indrettes i fuldt omfang med undervisningslokale, bade- og omklædningsfaciliteter og værksted/sejlrum.
Der er nedsat en arbejdsgruppe til planlægning husets indretning. Indretning vil ske i samråd med de aktive sejlere i BSS Ungdom.
Klubhuset skal dels fungere i forbindelse med sejladsaktiviteter, men det er samtidig hensigten, at det også skal bruges af de unge sejlere i andre sammenhænge, ikke mindst uden for den normale sejlsæson, hvor man ikke mødes fast en gang om ugen til sejlads.
En del af teoriundervisningen kan henlægges til vintersæsonen og de nye faciliteter giver også mulighed for fx fællesspisning.
Økonomi
Ved periodens start er økonomien for BSS Ungdom sammensat af følgende elementer:
- kontingent og sejladsgebyr udgør ca. 10% af det samlede driftsbudget
- resten af driftsbudgettet finansieres af BSS’ samlede medlemsskare
- større nyanskaffelser, herunder nye joller, har dels været finansieret af ekstraordinære bevillinger fra BSS, dels af legater (Tuborgfondet 2008) og tilskud fra Brøndby kommune (en Feva i 2007)
For at opfylde handlingsplanen for 2009-2012 vil det årlige driftsbudget ikke være tilstrækkeligt. En stor del af det går til forsikringer og en stor del til benzin til følgebådene. Den øgede aktivitet vil i i selv fuldt ud lægge beslag på driftsbudgettet og der vil ikke værep plads til nyanskaffelser inden for den nuværende budgetramme. Der er i princippet to måder hvorpå øgede investeringer i ungdommen kan finansieres: Internt og eksternt.
Det er en forudsætning for godkendelse af BSS som Ungdomsvenlig sejlklub, at handlingsplanen er komplementeret af budget, således at den reelt er finansieret. Det er derfor en forudsætning, at handlingsplanen kan dækkes af intern finansiering. Et budget, er er tilstrækkeligt til at komplementere handlingsplanen skal således være godkendt af BSS’ bestyrelse og generalforsamling.
En del af finansieringen kan givetvis dækkes ind af eksterne kilder, således at det reelle træk på moderklubben vil være betragtelig mindre end det forudsættes godkendt. Der vil fortsat blive søgt finansiering til nyanskaffelser fra fonde og kommune, hvilket har fungeret godt ved tidligere lejligheder. Samtidig har BSS Ungdom nedsat en arbejdsgruppe for sponsorater, der skal fastlægge sponsorpolitik og sponseringsstrategi for afdelingen. Det er hensigten at hente sponsorater i det lokale erhvervsliv og BSS Ungdom har masser af aktiv reklameplads på skrog og sejl. Det første sponsorat er indhentet i slutningen af 2008 og omfatter tre nye optimistsejl med firmalogo til en værdi af 10.000 kr. Sponsoratet er treårigt, hvorefter BSS Ungdom står frit igen.
Det er altså ikke hensigten, at den samlede aktivitetsforøgelse og de deraf følgende nødvendige investeringer udelukkende skal finansieres af BSS, men det er en forudsætning, at BSS i sidste ende har budgetteret i henhold til denne handlingsplan.
Organisation
Bestyrelse og generalforsamling
BSS Ungdom er en afdeling i Brøndby Strands Sejlklub (BSS), hvor de overordnede besluttende organer er BSS’ bestyrelse og generalforsamling. BSS Ungdom har selvstændigt budget, der årligt fastlægges af generalforsamlingen i BSS. Bestyrelsen fører tilsyn med BSS Ungdom ved at udpege et bestyrelsesmedlem, der er ansvarlig for BSS Ungdom gennem kontakt til ungdomslederen. Dette bestyrelsesmedlem benævnes
ungdomsformand. Hvervet er ulønnet.
Ungdomsudvalg
Ungdomsudvalget består af ungdomslederen og BSS Ungdoms instruktører. Ungdomsudvalget fastlægger retningslinier for afdelingens arbejde, eksempelvis
- faste sejladsdage
- undervisning
- vintertræning
- lejre
- interne kapsejladser
- deltagelse i eksterne kapsejladser
Ungdomsleder
Som daglig leder af BSS Ungdom udpeger ungdomsudvalget en ungdomsleder. Valget af ungdomsleder skal godkendes af BSS’ bestyrelse. Hvervet er ulønnet, men ungdomslederen oppebærer frikontingent i BSS som familiemedlemskab i henhold til BSS’ vedtægter. Ungdomslederen varetager:
- kontakten til BSS’ bestyrelse, direkte såvel som gennem ungdomsformanden.
- budgetopfølgning med ungdomsformanden
- ansøgninger til bestyrelsen om evt. ekstra bevillinger
- sponsorater
- primær organisering af aktiviteter (kan også delegeres)
- kontakt til sejlerne og deres forældre
- godkendelse af nøgleindehavere til klubhus og grejskur
- tilgang og afgang af instruktører i BSS Ungdom
- kontrol med overholdelse af gældende regler (fx sikkerhedsregler, klubhus, sejlads uden ledsagelse)
- koordinering af indhentning af børne- og straffeattest fra BSS Ungdoms instruktører (se politik for omgang med børn og unge under 18 år)
Instruktører
Til at forestå undervisning og afvikling af sejladsaktiviteter i BSS Ungdom findes et antal instruktører. Instruktørhvervet er ulønnet, men instruktører oppebærer frikontingent i BSS som familiemedlemskab i henhold til BSS’ vedtægter.
Kredsen af instruktører udgør ungdomsudvalget. Instruktørerne fordeler de praktiske opgaver mellem sig, således at det tilsikres, at BSS Ungdom til enhver tid kan afvikle de planlagte aktiviteter og undervisningen af sejlerne, såvel teoretisk som på vandet.
Adgang til faciliteter
Instruktørerne har adgang til BSS Ungdom’s klubhus og grejskur.
Uddannelse
Det er ikke et krav, at en instruktør har en decideret instruktøruddannelse, men alle instruktører tilbydes Dansk Sejlunions instruktør- og/eller trænerkurser afhængig af instruktørens niveau. Træningen på vandet tilrettelægges således, at de valgte øvelser stemmer overens med de deltagende instruktørers kompetencer.
For at føre BSS Ungdoms følgebåde kræves det, at instruktøren har speedbådskørekort, duelighedsbevis eller højere søfartsuddannelse. Når en ny instruktør starter i BSS Ungdom, kan ungdomslederen vælge at dispensere fra dette krav for så vidt angår de følgebåde, er lovligt kan føres uden speedbådskørekort. Det kræves dog, at opnåelsen af speedbådskørekort eller duelighedsbevis er skemalagt, før en dispensation kan gives.
Det er ligeledes obligatorisk for instruktørerne i BSS Ungdom at gennemgå et førstehjælpskursus såfremt det arrangeres af BSS Ungdom.
Hvervning af instruktører
Nye instruktører kan eksempelvis hverves blandt BSS’ medlemmer, forældre til aktive sejlere i BSS Ungdom eller blandt aktive sejlere over 16 år. Hver enkelt instruktør tilbydes passende instruktøruddannelse på baggrund af dennes aktuelle kvalifikationer.
Udviklingssamtaler for instruktører og sejlere
Hvert år ved forårssæsonens start afholdes en udviklingssamtale mellem ungdomslederen og hver enkelt instruktør. Det overordnede formål med udviklingssamtalerne er, at ungdomslederen kan danne sig et overblik over de instruktørmæssige ressourcer til rådighed for undervisning og aktiviteter. For den enkelte instruktør betyder samtalen, at denne kan få en klar afstemning af de gensidige forventninger og muligheder for udvikling i
instruktørhvervet.
Der afholdes ligeledes ved sæsonstart også udviklingssamtaler med hver enkelt sejler. Formålet er at afdække sejlerens interesser og behov i forhold til sin sport og at aftale en udviklingsplan med sejleren for den kommende sæson. Denne udviklingsplan kan være ganske kort og tage udgangspunkt i diplomsejlerskolen. Ved sæsonstart fordeler instruktørerne de enkelte sejlere mellem sig og tager samtalen ved førstkommende
lejlighed. Efter afslutningen af alle udviklingssamtaler afholdes et møde i ungdomsudvalget, hvor planerne for sæsonen diskuteres og evt. tilrettes i henhold til de tilbagemeldinger og ønsker, der er fremkommet under udviklingssamtalerne.
BSS Kapsejlads.
Kapsejladsskolen.
Kapsejladsskolen har som formål at tiltrække medlemmer og ikke-medlemmer via et attraktivt uddannelsestilbud samt at motivere og uddanne eleverne i teoretisk og praktisk kapsejlads. Det overordnede mål er at udvikle potentialet i ungdomsafdelingen samt iltrække og uddanne seniorer til kapsejlere via et struktureret uddannelsesforløb.
Målsætningen er en sejlklub med en stabil og konkurrencedygtig bredde og med mulighed for ”udklækning” af kandidater til elitesejlads.
Aktiviteterne styres og administreres i tæt samarbejde mellem udvalgsformanden, skolens leder og Kapsejladsudvalget.
Træningssejlads.
Kapsejladsudvalget skal styrke interessen for kapsejlads og motivere til deltagelse i kapsejlads ved i sejlsæsonen at planlægge og gennemføre en ugentlig kapsejlads med udgangspunkt i Brøndby Havn.
Træningssejladsen skal være åben for andre kapsejlere i Køge Bugt Kredsen.
Sejladsen opdeles i 2 starter, hvor der enten sejles efter de almindelige søvejsregler og LYS-mål eller efter de internationale kapsejladsbestemmelser for både opmålt efter DHmålereglen. Træningssejladsen er en rigtig god måde at lære sin båd at kende på, og en god måde at få erfaring, hvis man senere får lyst til at dyste med andre erfarne kapsejlere både internt og eksternt.
Den praktiske afvikling af kapsejladsen gennemføres af BSS’s Kapsejladsudvalg, og hvor fight og alvor på banen vægtes lige så højt, som gode sociale relationer mellem deltagerne.
Handlingsplan.
I strategiperioden skal Kapsejladsudvalget løbende videreudvikle kapsejladsen, så den også gøres mere attraktiv for de sejlere, der gerne vil udvikle deres kapsejladsfærdigheder, og samtidigt vil træningssejladserne kunne anvendes til udvalgets praktiske afvikling af kapsejladsuddannelsen.
Alle træningssejladser afsluttes med socialt samvær.
I 2009 udvælges en leder og en kapsejladsgruppe til gennemførelse af alle træningssejladser. Kapsejladsgruppen bør tilbydes relevant uddannelse som løbsledere og dommere i DS-regi. Kapsejladsgruppen bør tilføres relevant soft ware med programmer, der anvendes til fvikling af kapsejladser.
Samarbejde internt.
Sejlerskolerne skal udvikle et tværfagligt samarbejde og arrangerer en fælles sejlerskoledag, hvor der er mulighed for at motivere alle elever til kapsejlads. Sejlerskoledagen afsluttes med et fælles grillparty, der vil skabe fælles bånd mellem alle skolernes elever og instruktører.
Handlingsplan.
Sejlerskolelederne og instruktørerne planlægger en fælles sejlerskoledag, inklusiv et estimeret budget, der godkendes af bestyrelsen.
Samarbejde eksternt.
Kapsejladsudvalget skal søge bedst muligt samarbejde med sejlklubberne i Køge Bugt Kredsen og i videst muligt omfang deltage i aktiviteter for kapsejlere.
Samtidig ønsker bestyrelsen at styrke samarbejdet med klubberne i Køge Bugt Kredsen på uddannelsesområdet, eksempelvis med tilbud om uddannelses-moduler, der kan frekventeres af kapsejlere fra flere klubber.
Kapsejladsudvalget skal søge at styrke mulighederne for at promovere BSS og vore sponsorer via deltagelse i nationale kapsejladser såsom Fyn Rundt, Fyn Cup, Sjælland Rundt, MUM-Stelton, Sailors Cup mfl.
Dansk Sejlunion udbyder et uddannelsesprojekt under betegnelsen ”fra begynder til kapsejler”, som skal være til rådighed for sejlklubberne i 2010.
Projektet indeholder 3 niveauer:
- Duelighedsbevis
- Øvet sejler
- Kapsejler.
BSS har et større antal øvede sejlere (niveau 2) med duelighedsbevis og flere års praktisk sejlads, hvorfor niveau 3 kan være interessant for sejlklubbens medlemmer.
Handlingsplan.
Kapsejladsudvalget udfærdiger en årsplan for deltagelse samt et estimeret budget, der godkendes af bestyrelsen. Uddannelsesmuligheder beskrives under afsnittet om uddannelse og kurser. Kapsejladsudvalget følger udviklingen i DS-projektet om kapsejlads.
Sailors Cup.
For at promovere BSS og Sejlerskolerne planlægges afvikling af en større, årlig distancekapsejlads under navnet ”Sailors Cup”, der skal være åben for kapsejlere med køl- og flerskrogsbåde fra alle sejlklubber i Danmark. Kapsejladsen bør være selvfinansierende via sponsorer, deltagergebyrer og aktiviteter i Brøndby Havn. Projektet skal have den største og bredest mulige mediedækning for bla. at tiltrække en god hovedsponsor.
Handleplan.
I 2008 nedsatte BSS bestyrelse en projektgruppe, der via en organisationsplan og en projektleder skal forberede alle aktiviteter i forbindelse med Sailors Cup. Samtidig søger bestyrelsen og projektgruppen en hovedsponsor og eventuelt andre sponsorer til gennemførelse af arrangementet. Målet er at etablere en større kapsejlads under navnet (sponsor) Sailors Cup som en årlig tilbagevendende begivenhed.
Sponsorer.
I 2008 havde BSS følgende sponsorer: Brøndby Kommune – Tuborg Fondet – Båd Nyt – CC Marine A/S – Raymarine – Søfinans – Danmix – Shipservice.
BSS-bestyrelsen ønsker at fortsætte og udbygge samarbejdet med de nævnte sponsorer og at fastholde en hovedsponsor i forbindelse med projekt ”Sailors Cup” for en flerårig periode.
Der skal løbende sikres sponsorer og eksponering i landsdækkende medier.Se bilag med BSS sponsortilbud.
Handleplan.
BSS-bestyrelsen nedsætter et sponsorudvalg, der udfærdiget en handleplan for klubbens sponsorer i 2009 – 2012. Sponsorudvalget skal opsøgende hente midler fra sponsorer, kommune, fonde mv. – både til fordel for BSS generelt og for BSS Kapsejlads specielt.
For at styrke og udbygge samarbejdet med sponsorer planlægger sponsorudvalget et program til en VIP-dag for både nye og gamle sponsorer.
Eksempel:
BSS Uddannelse.
BSS Sejlerskoler har til hensigt at planlægge og gennemføre en række kurser, der tilgodeser både medlemmer og eksterne kursister. Målet er at styrke interessen for sejlsport og at fremme søsikkerheden for fritidssejlere.
De forskellige tilbud søges koordineret i samarbejde med de øvrige sejlerskoler i Køge bugt kredsen.
- Knob og stik.
- Bådens pleje og miljøforhold.
- Meteologi
- Brandslukning
- Førstehjælp
- Sejl og Trim
- El om bord
Handlingsplan.
Sejlerskolelederne samarbejder om at arrangere de aktuelle aktiviteter, således at de i god tid kan annonceres i relevante medier. Som supplement til navigation og kapsejlads undervisningen tilbyder BSS i samarbejde
med Marineskolen nu en ny serie af kurser til alle interesserede, som ønsker at udbygge sine kompetencer på rekordtid.
YACHTSKIPPER 3
Forudsætningen for at starte på dette kursus er bestået duelighedsprøve i sejlads for lystsejlere. Derudover må man være indstillet på en del hjemmearbejde. Et interessant og kompetencegivende kursus, som er lovpligtigt ved sejlads med både over 14,99 meter.
VHF-DSC kursus, SRC certifikat
Et lovpligtigt certifikat, hvis man ejer eller bruger en VHF-DSC radio. Efter kursusperioden afholdes der prøve hos Søfartsstyrelsen i Ballerup, dato aftales i kursusperioden.
Flodsejlads kursus
Kurset giver indsigt i de særlige forhold og regler der er knyttet til sejlads på de europæiske vandveje, som på mange måder adskiller sig fra søvejsreglerne. Duelighedsbevis er en forudsætning for sejlads på floderne. Der kan ikke i Danmark udstedes retsgyldige kanalsejlerbeviser, da DK ikke har ratificeret CEVNI (reglerne for sejlads på de europæiske vandveje) men udelukkende bevis for deltagelse i kurset.
Det er en forudsætning for deltagelse, at man kender søvejsreglerne.
Duelighedsbevis i motorpasning
Lovpligtigt hvis man sejler båd over 14,99 meter i længde og har 100 KW motorkraft eller mere (1 KW = 1,36 HK).
BSS Strategiudvalg 2009.
Bilag
BSS sponsorater.
Hvad tilbyder BSS.
Kapsejladsskolen tilbyder følgende sponsorater:
NAVNE sponsor.
Et NAVNE sponsorat indeholder følgende eksponeringer:
- Enesponsor af bådens navn
- Navn/logo på fribord
- Logo på spiler
- Logo på banner (bruges i havn)
- Reklame/logo m/genvej på hjemmeside www.bss.dk
- 1/1 sides reklame i medlemsbladet Lanternen
- Omtale og PR som projektet påkalder sig fra medier og sejlsportsorganisationer
- Ret til anvendelse af sponsoratet i virksomhedens egen markedsføring
Som NAVNE sponsor får du også…..
- Mulighed for at udnytte klubbens faciliteter, herunder møderum
- Gode medarbejder og VIP-tilbud i restauranten med rabat på menukortet
- Et årligt VIP-arrangement i restaurant Albatrossen samt sejlads i den sponserede båd
- Plakat af den sponserede båd
- Gratis medlemskab af BSS, herunder tilsendelse af medlemsbladet ”Lanternen”
- Personligt VIP-medlemskab
Sponsorpris pr. år 30.000.- ex. trykomkostninger. (min. 2 år)
REKLAME sponsor.
Som REKLAME sponsor får man følgende eksponeringer:
- 1,2 m2 4-farve reklame på begge sider af storsejl
- Reklame/logo m/genvej på hjemmeside www.bss.dk
- ½ sides reklame i medlemsbladet Lanternen
- Omtale og PR som projektet påkalder sig fra medier og sejlsportsorganisationer
- Ret til anvendelse af sponsoratet i virksomhedens egen markedsføring
REKLAME sponsoratet indeholder også…..
- Mulighed for at udnytte klubbens faciliteter, herunder møderum
- Gode medarbejder og VIP-tilbud i restauranten med rabat på menukortet
- Et årligt VIP-arrangement i restaurant Albatrossen samt sejlads i den sponserede båd
- Plakat af den sponserede båd
- Gratis medlemskab af BSS, herunder tilsendelse af medlemsbladet ”Lanternen”
- Personligt VIP-medlemskab
Sponsorpris pr. år 15.000.- ex. trykomkostninger. (min 2 år)
UDSTYRS sponsor.
Som UDSTYRS sponsor får man følgende eksponeringer:
- Ene reklame på begge sider af bommen
- Reklame/logo m/genvej på hjemmeside www.bss.dk
- 1/3 sides reklame i medlemsbladet Lanternen
- Omtale og PR som projektet påkalder sig fra medier og sejlsportsorganisationer
- Ret til anvendelse af sponsoratet i virksomhedens egen markedsføring
UDSTYRS sponsoratet indeholder også….
- Mulighed for at udnytte klubbens faciliteter, herunder møderum
- Gode medarbejder og VIP-tilbud i restauranten med rabat på menukortet
- Et årligt VIP-arrangement i restaurant Albatrossen samt sejlads i den sponserede båd
- Plakat af den sponserede båd
- Gratis medlemskab af BSS, herunder tilsendelse af medlemsbladet ”Lanternen”
- Personligt VIP-medlemskab
Sponsorpris pr. år 10.000.- ex. trykomkostninger. (min 2 år)